UUDISED

Arvamusfestivali korraldus: aastalõpu kokkuvõte

Viimased kaks kuud on möödunud strateegia protsessi lõpuleviimise ja uute inimeste värbamise tähe all.

Natuke strateegiajuttu… 

Novembri alguses käisime Tartus, oma hea partneri DD StratLabi juures, kus rääkisime detailselt läbi järgmise kolme aasta sihid ning selle, milliste sammudega peame liikuma, et neid saavutada. 

Juba 2023. aasta festivaliks tahame töötada välja mitmeid uusi arutelude formaate, mille kaudu osalejaid inspireerida ning neile uusi teadmisi edastada. Selleks olemegi nüüd teinud kokkulepped erinevate organisatsioonidega, kes meil neid uusi formaate välja töötada ja arutelude korraldajatele õpetada aitavad. Meie partneriteks on Väitlusselts, SpeakSmart, DD StratLab ja Tartu Psühhodraama Instituut. Jaanuarikuuks on partnerid oma töö ära teinud ning saame ühiselt välja valida, milliseid formaate järgmisel aastal piloteerida.   

Eelarvest

2023. aasta Arvamusfestivali eelarve suuremad tükid hakkavad tasapisi paika saama ning järgmine kvartal kulubki kõigi kokkulepete kirjapanekule. Toimunud on hulgaliselt kohtumisi nii uute kui vanemate toetajatega ning hea meel on tõdeda, et Eesti ühiskonnas on veel neid, kes peavad oluliseks demokraatia arendamisse panustada. 

Kuigi oleme juba leidnud toetajaid ettevõtete seast, vajame siiski tuge ka Arvamusfestivali külastajatelt. 2023. aastal saab toimuma ligi 170 arutelu ja suur hulk kultuurisündmuseid, mille korraldus ei ole paraku sugugi odav. Loodame, et kui külastajad saavad festivalilt uusi teadmisi ja mõtteid ning naudivad neid kahte päeva suvises Paides, soovivad nad ka korraldusse oma panuse anda. Detsembris kohtusime annetamise eksperdi Urmo Kübaraga, kes aitas meil läbi mõelda, kuidas võiksime toetusi küsida Arvamusfestivali külastajatelt. 

Tere tulemast, uued tiimiliikmed! 

Detsembris liitus Arvamusfestivali tuumikmeeskonnaga Margaret Tilk, kes hakkab kureerima  kultuuriprogrammi. Küsisime Margaretilt sissejuhatuseks mõned küsimused tema ja ta visiooni kohta, vastuseid saad lugeda siit.

Kuni aasta lõpuni käimas konkurss programmijuhi kohale. Programmijuhi ülesanneteks on suhtlus partneritega, kellega koostöös ette valmistada uusi aruteluformaate; 2023. aasta ideekorje ettevalmistus, sinna laekunud pakkumiste läbitöötamine ja hindamine; aktiivne suhtlemine aruteluala korraldajatega, nende nõustamine arutelude sisu osas ning programmi kohta tagasiside kogumine. Pikemalt saab programmijuhi töö kohta lugeda siit. Küsimusi ja kandideerimisavaldusi ootame kuni 31.12 aadressile kaspar.tammist@arvamusfestival.ee.

Lisaks on uusi liitujaid vabatahtlike meeskonnas. Näiteks on meil suur rõõm alustada koostööd kommunikatsioonispetsialisti Julia Amoriga, kes aitab meil jõuda oma sõnumitega ka vene- ja ingliskeelse publikuni ning Katarina Kahuga, kes aitab meil täita ära järelejäänud vabad rollid meeskonnas.

Kui soovid samuti Arvamusfestivali korraldusse panustada, siis anna endast märku siin. Või kui tead täpselt, millist rolli Arvamusfestivalil täita sooviksid, võid ka otse vastava valdkonna eestvedajale kirjutada, kontaktid leiad siit.

Lisaks 

  • Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar ja kommunikatsioonijuht Maria viisid läbi Arvamusrännaku arutelusid raamatukogude rolli ning inimsõbraliku asumi teemal.
  • Saime kokku eelmise aasta [eel]arvamusfestivali korraldaja Loov Viljandiga, et arutada võimalusi korraldada Viljandi [eel]arvamusfestival ka 2023. aastal. Planeerimisega ongi nüüdseks juba algust tehtud ning juba varsti saate ka [eel]arvamusfestivali kuupäevad kalendrisse lisada!
  • Käisime tuumikuga jõulude puhul põgenemistoas meeskonnatööd harjutamas. Nagu festivalikorralduses kohane, siis oli mõistatusi, mille lahendamine jäi viimasele minutile. Kuid tiim töötas koos hästi ja lõpuks saime kõik väljakutsed etteantud ajalimiidiga seljatatud!  
  • Valisime Pallase kunstikooli tudengite tööde seast välja 2023. aasta Arvamusfestivali plakati. Saate seda juba peagi näha!
  • Oleme ette valmistamas ideekorjet. See toimub 20.03-2.04.2023.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE