UUDISED

Hoiame Arvamusfestivali korraldusel silma peal

Nüüd, kus Arvamusfestivalini on jäänud umbes kolm kuud, on korraldusmeeskonnal ees kõige kiirem tööaeg. Palju on tehtud, kuid suur töö on veel ka ees, et festivalipäevadel kulgeks kõik õlitatult ning ligikaudu 10 000 oodatud külalist saaksid kaht sisukat päeva täiel rinnal nautida.

Viimastel kuudel on festivali korraldus kulgenud programmi kokkupaneku tähe all. Aprilli lõpus toimus Paide Muusika- ja Teatrimajas Arvamusfestivali START päev ehk arutelukorraldajate esimene kohtumine. Koroona tõttu ei ole viimastel aastatel olnud võimalust sarnast päeva korraldada, kuid tänavu see õnnestus. „See, et erinevate ettevõtete ja elukutsete inimesed võtsid kohtumiseks päeva ja tulid Paidesse kohale näitab, et neile on Arvamusfestival oluline,“ rõõmustas Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist.

Kui enamikke teemaalasid korraldavad ideekorjes osalenud organisatsioonid, siis poliitikaala korralduses on festivali tuumikmeeskonnal suurem roll. Koostöös Milttoniga pannakse kokku ala programm, kuhu on kutse saanud kaheksa erakonda – kõik parlamendierakonnad ning lisaks ka Eestimaa Rohelised ja Parempoolsed. Poliitikaalal toimub ka populaarne säutsukohvik, kus festivali külastajad saavad kohtuda poliitikutega ning nendega juttu rääkida. Ühe poliitikuga on aega vestelda umbes minut ning teema, millest räägitakse, valib külastaja. „Seal võivad su vastas istuda näiteks erakonnajuhid või ministrid ehk poliitikud, kellega tavaelus me nii lihtsalt ei kohtu, kuid festivalil on see võimalus olemas,“  ütles Tammist.

Arvamusfestivali korraldusmeeskonnas on suur roll ka vabatahtlikel, keda on festivali alguseks kokku umbes 250. „Hetkel on tiimis umbes sadakond vabatahtliku, kellega oleme juba ühiseid üritusi korraldanud ning saame ka enne augustit veel kõik koos kokku. Ees on veel ka kaks talgupäeva, kus ühiselt festivali alal heakorratöid teeme. Lisaks korraldame ühisüritusi tutvumiseks ja meeskonnatunde tugevdamiseks,“ sõnas Tammist.

Kolme vabatahtlike tiimi komplekteerimine seisab veel ees. Nendeks on tere tiim, foto tiim ja tagasiside tiim. Tere tiimi komplekteerimine läks lahti käesoleval nädalal ning sinna oodatakse põhikooli lõpetajaid ja gümnasiste. „Selle tiimi liikmeid näeb meie festivali külastaja esimesena. Nemad tervitavad külastajaid, panevad käepalu, abistavad staabis ja teevad veel mitmeid töid,“ loetles Tammist ning julgustas kõiki huvilisi otse tiimi juhile Heleri Raasikule kirjutama (heleri.raasik@arvamusfestiva.ee).

Kuid enne veel…

Enne Paides toimuvat Arvamusfestivali saab osaleda kahel [eel]arvamusfestivalil. 8. juulil oodatakse kõiki Viljandi [eel]arvamusfestivalile ning 16. juulil Äksi [eel]arvamusfestivalile. „Äksi [eel]arvamusfestival on pisut erilisem, sest kui muidu ei ole Arvamusfestivalil kindlat teemat olnud, siis Saadjärve kaldal toimuv [eel]arvamusfestival keskendub toidu ja toidukultuuri teemale,“ ütles Tammist.

Korraldamist on veel enne festivali omajagu ning puhkust Arvamusfestivali eestvedajad lähiajal võtta ei plaani. „Kui ma täna võtaksin nädalase puhkuse, ei suudaks ma endas leida jõudu, et mitte festivalile mõelda,“ tõdes Tammist. Kuid pisike puhkuselaadne väljasõit meeskonnal siiski tuleb. Juuni lõpus sõidetakse Soome, et osaleda SuomiAreenal ehk sealsel demokraatiafestivalil. „Kogume Soome festivalilt inspiratsiooni  ja uusi mõtteid, mida ka Paides katsetada ning jagame sealse korraldusmeeskonnaga oma kogemusi,“ ütles Tammist.

Kirjutas: Arvamusfestivali vabatahtlik Jane Saks

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE