UUDISED

Arvamusfestivali kultuuriprogramm mõtestab väikelinna identiteeti

Arvamusfestivalil toimub 9. ja 10. augustil üle kahesaja arutelu. Mõlemal õhtul on võimalik nautida ka suurepärast Eesti muusikat, sest Paide Vallimäel astuvad üles Anett ja Egert Milder Bänd. Lisaks pakub festivali kultuuriprogramm ka põnevat mõtteainet, sest Paide Teatri eestvedamisel tõstetakse esile väikelinna identiteeti. 

Paide Teater korraldab Arvamusfestivali kultuuriprogrammi raames valdkondadevahelist kunstifestivali, mille pealkirjaks on “Kadunud Paide”. Kunstifestival koosneb erinevatest osadest, mis kõik pakuvad inimestele omamoodi üllatust. Kahe päeva jooksul toimuvad nii etendused, installatsioonid, näitused, kontserdid kui ka performance’id. 

“Just kultuuriprogramm on üks väga tugev arvamusavalduse viis, mis on mõeldud kõigile linnakodanikele, mitte vaid festivalikülastajatele,” rääkis Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist, et Arvamusfestivali ja Paide Teatri vaheline koostöö on mõttes olnud juba mõnda aega. “Nii  Arvamusfestival kui Paide Teater on mõlemad Paide elu korraldavad ja muuta soovivad organisatsioonid,” põhjendas ta.

Paide Teatri dramaturgi ja “Kadunud Paide” kuraatori Mart-Matteus Kampuse sõnul on eesmärk juhtida tähelepanu Paides tühjaks jäänud kohtadele ning muuta need enesevaatluse ja melanhoolse vastupanu aladeks. “Loodan, et see ärgitab inimesi mõtisklema selle üle, mis nende elus on kadunud ning paneb märkama seda, mis on või oli väärtuslik,” selgitas ta, et kunstifestivalil mõtestatakse kaduvust ja väikelinna identiteeti, käsitledes nii ühiskonnas aina kasvavaid tühimikke kui ka üksikuid lootuskiiri.

Paide Teatri valdkondadevahelise kunstifestivali ajaks kerkib Paide linna Rüütli tänavale Melanhoolse vastupanu ala, samuti võetakse üle kaks hetkel tühjana seisvat hoonet – Rüütli tänava vana apteegiladu ja selle vastas paiknev elumaja – ning luuakse taaskasutatavast materjalist “Kadunud Paide” kummituslik elanikkond. 

Nagu kombeks, käivad Arvamusfestivaliga kaasas ka armastatud artistid ja hea muusika. “Peale arutelude programmi ei lõpe Arvamusfestival ära, vaid õhtud jätkuvad muusikalises võtmes,” sõnas festivali eestvedaja Kaspar Tammist, et juba aastaid on Arvamusfestival toonud Paidesse artiste, kes muul ajal selles piirkonnas ei esine. “Meil on väga hea meel, et ka sel aastal on korralike bändidega üles astumas kaks võrratut Eesti tippartisti, keda oleme mitu aastat Arvamusfestivalile oodanud,” lisas ta.

9. augustil astub üles Eesti Muusikauhindadel neljakordselt auhinnatud Anett, kes toob kaasaegse soul’i Paide Vallimäele. 10. augustil pakub muusikalist elamust ja soojasid indie-folk helisid Egert Milder, kes esineb Arvamusfestivalil üle pika aja koos täiskoosseisulise live bändiga. Mõlemal õhtul saab Paide Vallimäel tantsida hommikutundideni, sest rahva ette astuvad ka DJ-d. Näiteks reede õhtul mängib muusikat DJ Breleri ehk Brent Pere ja Heleri All.

Kogu Arvamusfestivali kultuuriprogramm on leitav lehelt arvamusfestival.ee/kultuur. Lisaks muusikale ja “Kadunud Paide” projektile on kavas ka näiteks põnev viktoriin, müstiline öörännak Paide vanalinnas, giidiretk Ajakeskuses Wittenstein ning rattaretk Tallinnast Paidesse.

Arvamusfestival toimub 9. ja 10. augustil Paide Vallimäel, tänavu juba 12. korda. Festivali arutelude programmiga saab tutvuda lehel arvamusfestival.ee/kava

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE