UUDISED

Arvamusfestivali uueks eestvedajaks saab Taaniel Raudsepp

Paide Arvamusfestivali eestvedaja vahetub sel sügisel. Uude rolli astub kultuurimaastikul end juhina tõestanud ning nii erasektori kui ka avaliku sektori juhtimiskogemust omav Taaniel Raudsepp, kelle eestvedamisel toimub esimene festival 2025. aastal.

Arvamusfestivali maaletooja ja praeguse nõukoja liikme Kristi Liiva sõnul oodati kandideerima tugeva missioonitunde ja varasema juhtimiskogemusega inimesi. Sobiv kandidaat pidi mõistma ka seda, kuidas paarisaja vabatahtlikuga organisatsioon toimib. “Taaniel vastas kõikidele nõukoja ootustele. Ta omab mitmekülgset ja pikaajalist juhtimiskogemust, on teadlik arvamuskultuuri ja demokraatia arendamise väljakutsetest ning tal on tugev tahe Arvamusfestivali strateegilisi eesmärke ellu viia,” selgitab Liiva. “Samuti on ta kogemustepagasis valdkonna rahastamise ekspertsus. Need oskused on Arvamusfestivali kui vabaühenduse juhtimise juures väga olulised,” juhib Liiva tähelepanu, et festival saab toimuda ainult tänu toetajate panusele.

Tulevase eestvedaja Taaniel Raudsepa sõnul esindab Arvamusfestival tema jaoks väärtusi, mille edendamine ja hoidmine kindlustab Eesti inimestele parema elu ning Eesti kui vaba ja iseseisva riigi kestmise. Tema sõnul on nendeks demokraatia ja avatus, kogukondlikkus ja hoolimine, arukas ja sisukas arutelu, kuulamine ja kestlikkus. “Mul oli eelmise aasta suvel võimalik pikalt ja rahulikult kaaluda, mida tahaksin teha pärast kultuuriministeeriumi kunstide asekantsleri ametikohal töötamist. Püüdsin end ette kujutada erinevates rollides ning selle käigus sai mulle väga selgeks, et vajan endiselt ja ennekõike endale südamelähedase missiooniga tööd,” räägib Raudsepp, miks ta otsustas kandideerida Arvamusfestivali juhiks. “Arvamusfestival esindab just täpselt seda missiooni, kuhu tahan panustada,” selgitab ta, et just seetõttu oli väga lihtne oma otsust teha.

Arvamusfestivali praegune eestvedaja Kaspar Tammist märgib, et Raudsepp valiti ametisse juba eelmise aasta lõpus, et tal oleks võimalik läbida kvaliteetne ja sisukas sisseelamisprogramm. “Me oleme kohtunud väga paljudel kordadel ning põhjalikult festivali kapotialust tutvustanud,” ütleb Tammist, et eesmärk oli Raudsepp organisatsiooniga enne starti kurssi viia. Ka Raudsepp ise rõõmustab, et nii põhjalikku sisseelamisprogrammi kohtab ta oma tööelus esmakordselt: “On olnud väga huvitav. Ootus on suur ja tunne hea.”

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist soovib uuele juhile energiat ja kannatlikkust. “Ma loodan, et Arvamusfestival jätkab Taanieli juhtimisel festivali olemasolu mõtte teostamist – tuua kokku Eestist ja maailmast hoolivad inimesed erinevatest kogukondadest ja luua aruka arutelu abil paremat arusaamist iseendast, üksteisest ja maailmast,” ütleb Tammist ja loodab, et see missioon kannab üle aegade, sest just selle eesmärgi nimel on pingutanud nii tema kui ka varasemad festivali juhid.

Raudsepp on varasemalt töötanud nii IT riskijuhi, kunstniku, loovjuhi, asutuse juhi kui ka kultuuriministeeriumi asekantslerina. “Need on olnud kõik olulised peatükid, mis on andnud nii kogemusi kui ka õppetunde. Kindlasti loodan ma ka Arvamusfestivali eestvedaja rollis palju uut õppida. Olen üsna kindel, et saan oma tulevases töös kasutada kogemust kõigist neist eriilmelistest ametitest,” jagab Raudsepp oma taustsüsteemi.

Kaspar Tammisti juhtimisel toimub 2024. aasta Arvamusfestival 9.-10. augustil. Tänavu on festivali programmis ligi 200 arutelu ning kogu kava avalikustatakse 2. juulil festivali kodulehel. Esimene Taaniel Raudsepa juhitud Arvamusfestival saab toimuma 2025. aasta augustis.

Taaniel Raudsepp (Foto: Liisi Brett)

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE