UUDISED

Tartusse rändav Arvamusfestival avas ideekorje

Heade mõtete linna mahub uusi ideid alati ära, mistõttu jõuab [eel]arvamusfestival kevadel esmakordselt Tartusse. Festivali sisu ja arutelude osas saavad nüüd inimesed ise kaasa rääkida, sest Arvamusfestivali kodulehel on 8.-21. jaanuarini avatud ideekorje.

Kui Arvamusfestival Tartu kesklinnas tänavaküsitlust läbi viis, selgus, et teemasid, mis kohalikele korda lähevad, on palju. Näiteks mainiti lasteaedade kohatasusid, noorte omavahelist suhtluskeelt, uue kultuurikeskuse rajamist, kõrghariduse rahastust ning tudengite toimetulekut. Selleks, et nii eelmainitud kui ka muud olulised teemad festivali programmi jõuaksid, oodatakse ideekorje raames arutelude korraldajaid ning veenvaid teemapüstitusi.

Osalemine viib laiema publikuni

Ideekorjes osalemiseks tuleb minna arvamusfestival.ee/tartu lehele ning täita ära ankeet. Idee esitamise tingimuseks on, et olemas on ka valmisolek arutelu ellu viia. Potentsiaalsete arutelude korraldajatena saavad ideekorjes osaleda kõik organisatsioonid, ettevõtted, kogukonnad ja teised grupid, kellele piirkonna käekäik korda läheb.

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammisti sõnul võiks oma mõtetest kindlasti teada anda. “Ideekorjes osalemine ja arutelu korraldamine on unikaalne võimalus – nii jõuab oma kogukonnast laiema publikuni, et leida oma mõtetele tuge, lahendust ja teostust.” Programmi pääsenud ideed valitakse välja jaanuari lõpus ning seejärel algab töö arutelude korraldamisega. “Kõige olulisem on hea ja läbimõeldud mõte,” sõnab Tammist ning rõhutab, et programmi valitud ideid aitab edasi arendada ka Arvamusfestivali meeskond.

Tartusse minnakse ühes uuendustega

Tartu [eel]arvamusfestival toimub  17.-18. mail Tartu kesklinna pargis. Sündmus leiab aset Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 raames ning on inspireeritud Paide Arvamusfestivali elavast õhkkonnast, mida sisustavad põnevad arutelude formaadid ja teemad. Kaspar Tammisti sõnul on sündmus eriline selle poolest, et esimest korda jõuab [eel]arvamusfestivali formaat suuremasse Eesti linna ning toimub suisa kahel päeval. Ühe uuendusena saavad tartlased pidada ka arutelusid arvamusliidritega üle Euroopa, sest Hybrid European Democracy Festivali alal ollakse Euroopa ülikoolilinnadega ühenduses läbi digitaalsete ülekannete. 

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE