UUDISED

Soovist Paidet edendada sündis Arvamusfestivali digitaalne värav

Kui ajas umbes viis kuud edasi hüpata, siis võib juba vaimusilmas näha mõnusalt sumisevaid Arvamusfestivali  arutelualasid. Seekord ei piirduta aga Paide Vallimäega, sest sündmus lennutatakse ka digitaalsetele radadele. Seda koos Paides sündinud ettevõttega Exponaut, mille loodud platvormiga saab Arvamusfestivalil sündinud mõtteid säilitada, laiendada osalejate vahelisi sidemeid, luua uusi vestluseid ja suurendada nähtavust digikanalites. 

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammisti sõnul sündis koostöö Exponaudiga vastastikusest soovist ühist asja ajada. “Vähemalt sama oluline, kui on Arvamusfestivali areng, on meile mõlemale oluline ka Paide areng,” viitab Kaspar asjaolule, et nii tema kui ka Exponaudi kaasasutaja Rainis Vares on pärit Paidest. Ühine projekt võimaldab Kaspari sõnul linnale vajalikku tähelepanu tõmmata: “Soovime läbi uue koostöö tuua Paidele rohkem tuntust ka ettevõtjate hulgas, keda seni on Arvamusfestivalile jõudnud vähem kui võiks.”

Paide areng on südameasi

Exponaut tegeleb digitaliseerimisega, et laiendada sündmuste rahvusvahelist ja kohalikku haaret ning tutvustada neid uutele sihtrühmadele interneti kaudu. Varem on seda tehtud sellistel suursündmustel nagu Tallinn Digital Summit, World CleanUp Day, Greentech week ja eCarExpo. “Nüüd olen võtnud südameasjaks muuta Paide digitaalselt arenenuks, et muuta see veelgi paremaks paigaks elamiseks ja arenguks,” selgitab Rainis uue koostöö tagamaid.

Rainise sõnul on eesmärk laiendada Arvamusfestivali mõju, tuua esile seal toimuvad arutelud ja mõtted ning võimaldada kaugemal viibivatel inimestel samuti üritusest osa saada. “See avardab sõnavabadust ja tugevdab sündmusel osalejate sõnumeid, luues platvormi, kus nende mõtted püsivad ja arenevad internetis, isegi aastaid hiljem.”

Arvamusfestival avab osalejatele uusi võimalusi

Organisatsioonid ja ettevõtted saavad endale juba praegu registreerida Exponaudi virtuaaltelke, mille abil oma kohalolekut digitaalselt võimendada. Arvamusfestivali virtuaaltelk tähendab veebiprofiili, mis  aitab arutelusid säilitada ka peale nende toimumist; võimaldab otseülekannete tegemist; oma ettevõtte tutvustamist; oma ideede ja mõtete digitaalset levitamist ning oma arutelu ja paneelis osalejate tutvustamist.

“Avame ka esmakordselt Arvamusfestivalil Matchmaking äpi, mille kaudu saab kohtuda ekspertidega, laiendada oma suhtlusvõrgustikku ja leida mõttekaaslaseid ideede arendamiseks,” tutvustab Rainis mobiilirakendust, mis on mõeldud kõigile Arvamusfestivali osalejatele. Selle oluline eesmärk on külastajate ja organisatsioonide võrgustumine, et olulised diskussioonid jätkuksid ka festivali programmi väliselt.

Kaspar usub, et uue koostööna jõutakse Arvamusfestivaliga oluliselt laiema sihtrühmani: “See ongi oluline – kõnetada veelgi rohkem inimesi Eestimaal ja veel kaugemalgi, et Arvamusfestivali eesmärgid saaksid täidetud. Meie missiooniks on levitada head arutelukultuuri igasse Eestimaa nurka. Lisaks on läbi Exponaudi võimalik saavutada nähtavust oma tegemistele ja toimetamistele, kohtuda väga paljude ägedate inimestega ning leida uusi kontakte,” rõõmustab Kaspar ja kutsub kõiki virtuaaltelke registreerima, äppi alla laadima ja Arvamusfestivaliks valmistuma.  

Lisainfo saamiseks ning äpi ja virtuaaltelgi registreerimiseks tuleb minna lehele arvamusfestival.ee/arvamusfestivali-digitaalne-varav/ 

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE