UUDISED

Arvamusfestivali Tööelu alal saab kaasa rääkida tulevikutöö teemal

Arvamusfestivali Tööelu ala korraldavad sel aastal Eesti Töötukassa ning Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE. Kahe päeva jooksul on Tööelu alal luubi all pea kõik tööelu põletavamad teemad, olgu nendeks sobiva tööjõu leidmine, tööturu tulevik või töö ja tervise teemade ühildamine. Järgnevas artiklis tutvustab Eesti Töötukassa aruteluala teemasid ja küsimusi.

Töötukassa tööandjate teenuste osakonna juhataja asetäitja ja Tööelu ala üks korraldajatest Livia Laas ütles, et Töötukassa jaoks on oluline, et inimesed saaksid ja tahaksid oma tööd teha. „Tööst ja karjäärist rääkimine on vajalik ja hea meel on näha, et meie inimesed tunnevad huvi selle vastu, mis tööturul toimub. Töötukassa on siin abiks nii nendele, kes alles alustavad oma tööelu, kui ka juba aastaid tööd teinud inimestele, kes otsivad uusi võimalusi,“ rõhutas Laas.

Teine Tööelu aruteluala korraldaja, PARE juhatuse esimees Ingrid Viinapuu (Telia), tõi välja, et Arvamusfestival on üks väheseid sündmusi Eestis, mis toob kokku inimesi riigiasutustest, vabaühendustest, kultuuri valdkonnast, ettevõtlusest ja mujalt. „See on koht, kus ühiskonna teemadel kaasa mõtlevad inimesed tulevad kokku ja arutlevad nendel teemadel, mis on parasjagu olulised ja lähevad korda. See on meile ka hea võimalus luua tasakaalustatud diskussioonide kaudu paremat arusaamist sellest, kuhu me teel oleme, mis on meie valmisolek teatud samme astuda ja sel moel üheskoos ja üksteist toetavamat ja paremat maailma luua,“ lisas ta.

Tööelu alale on väga oodatud vähenenud töövõimega inimesed

Tööelu ala teemad ja arutelud on kindlasti olulised kõigile – nii noortele kui ka vanematele, nii töötavatele kui ka mittetöötavatele inimestele, nii tööandjatele kui ka tööotsijatele. Arutelualale on rajatud ka tugeva kattega ligipääs ratastoolis liikujatele ning lisaks on mõlemal päeval arutelude juures viipekeeletõlgid. Mitmed teemad on seotud just tervisepiirangute ja töötamisega. Terviseteemadest tuleb julgelt rääkida, et tõsta nii töötaja kui ka tööandja teadlikkust.

Terviseteemad on fookuses kahes diskussioonis- reedel toimub arutelu „Haiguslehega ja tööl!?“ ning laupäeva hommikul „Haigus, puue? Vahet pole, tööle tahame kõik“. Neist esimene on kindlasti teema, mis pakub huvi suuremale hulgale inimestele, sest haiguslehe ajal töötamise võimaldamine on uus asi, mis seotud kindlasti ka mõtteviisi muutumisega. Arutelus osalevad Signe Riisalo (sotsiaalkaitseminister), Toomas Põld (Meliva töötervishoiuarst), Kerstin Jaani (Coop Eesti personalidirektor), Aaro Lode (Baltic Restaurants Estonia tegevjuht), Evelin Ilves (Confido esmatasandi tervisekliiniku töötervishoiukeskuse juht). Arutelu modereerib Eesti Töötukassa juhatuse liige Sirlis Sõmer-Kull.

Laupäeva hommikul toimuv arutelu on aga reedele loomulik jätk, sest igas töökeskkonnas on inimesi, kel on tervisemure, krooniline haigus või puue. Kuidas neil teemadel rääkida nii tööandjate kui ka kolleegidega? Selle üle arutlevad moderaator Merje Kärner (Forus Eesti personalijuht) eestvedamisel Tom Rüütel (Eesti Töötukassa tööandjate nõustaja), Jane Etverk (Omniva muutuste ja personalijuht), Kert Valdaru (Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse direktor), Liisi Luht (Meliva pulmonoloog), Agne Aija (RMK juhatuse liige).

Karjääriratas ja võimalus nõu küsida karjäärinõustajalt ning personalispetsialistilt

Lisaks põnevatele aruteludele toimub Tööelu alal ka muid põnevaid sündmuseid. Kuivõrd tööturg ja kõik sellega seonduv on pidevas muutumises, siis on kõigil külastajatel võimalik tulla ja keerutada endale karjäärirattal uus ja põnev amet. Kes teab, võib-olla ongi keerutatud amet inimese tulevikuamet?

Nii reedel kui ka laupäeval saab rääkida Töötukassa karjäärinõustajatega – seda nii põgusalt mõtteid vahetades kui ka pikemalt vesteldes. Seejuures ei ole mingit kabinetis istumist ega ametlikku külastust. Kui tavaliselt on personalitöötajad need, kes tööandjate juures töötajatelt küsimusi küsivad, siis Arvamusfestivali ajal on kõigil külastajatel võimalik personalispetsialistidelt head nõu ja juhendamist saada.

Tekst: Töötukassa

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE