UUDISED

Arvamusfestivali kogemus Taani demokraatiafestivalil

Augusti teisel nädalavahetusel koguneb igal aastal Paidesse umbes 10 000 inimest, kes saavad osa sadadest põnevatest aruteludest Arvamusfestivalil. Aga demokraatiafestivale väärtustatakse lisaks Eestile ka teistes riikides. Nii on oma arvamusfestival ka näiteks Põhja-Iirimaal, Soomel, Lätil, Rootsil ja paljudel teistel riikidel. Selleks, et Paide Arvamusfestival pakuks külastajatele võimalikult väärtuslikku, huvitavat ja mugavat kogemust, on oluline õppida ka teiste demokraatiafestivalide võrgustiku liikmete kogemustest ja praktikatest. Seepärast käis Arvamusfestivali meeskond tänavu Taanis, kus toimus demokraatiafestival Folkemodet.

Taani Folkemodet festival pakkus unikaalset võimalust, et näha pea kümme korda suurema arvamusfestivali toimumist välisriigis. Kohalik festival toimub Paide suuruses väikelinnas Alinges, mis paneb tugevalt proovile linna infrastruktuuri, kommunikatsiooni ja muud võtmetähtsusega elemendid, et tagada festivaliks vajalikud olmetingimused. Näiteks oli oluline näha jäätmemajanduse, välivetsude ja toitlustajate jaoks kasutatud lahendusi, millest olulised õppekohad võtame ka sel aastal Arvamusfestivali korralduses kasutusele.

Alade ülesehituse ja disaini poolest on tegu rohkem korporatiivsema sündmusega, mistõttu oli meil jagada kohalikele korraldajatele rohkem nippe ja õppekohti, kui pelgalt õppida nende kogemusest. Küll aga nägime Taanis mitmeid huvitavaid istumislahendusi, mis samuti läksid selle aasta Arvamusfestivali projekteerimis- ja tootmiskavasse.

Kolmas võtmetähtsusega õppekoht oli majutus. Paidega sarnaselt ei ole Alinges suuri hotelle ega majutuskohti, mistõttu tuleb leida alternatiivseid võimalusi. Taanis on suur rõhk pandud telklale, mille ülesehitusest on õppida ka Paide Arvamusfestivalil. Loodud kontaktide abil on võimalik alustada Taani telgipartneriga järgnevate aastate jooksul läbirääkimisi, et sama lahendus ka Paidesse organiseerida.

Reisitoetus aitas kaasa Paide Arvamusfestivali arengule ning nähtud õppekohad ja ideed muudavad külastajakogemust tulevikus veelgi paremaks. Reisi toetas SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE