UUDISED

Arvamusfestival südames, Eestimaa südames

Sel aastal on Arvamusfestival mööda Eestit ringi rännanud ning [eel]arvamusfestivale on peetud nii Viljandis kui ka kultuuripealinnas Tartus. Aga Arvamusfestivali koduks on jäänud Paide – linn Eesti südames. Hiljuti sõlmisid festivali korraldajad ja Paide linn uue koostöölepingu, millega lepiti kokku linnapoolse toetuse jätkumine. Järgnevas artiklis jagab Paide linnavalitsus mõtteid, miks festival Paide jaoks oluline on.

“Hea meel on tõdeda, et linnavolikogu on vastu võtnud otsuse sõlmida koostööleping järgnevaks kolmeks aastaks. Kohtumisel festivali järgmise juhi Taaniel Raudsepaga tõdesime üheskoos, et parim paik Arvamusfestivalile on alati Paide,” ütles linnapea Kaido Ivask. Ivaskil on Arvamusfestival südames, sest just tema oli ka siis linnapea ametis, kui festival alguse sai.

Igal aastal toob Arvamusfestival Paidesse inimesi, kes satuvad siia esimest korda. Ja mitte ainult välismaalt. Olgugi, et me asume Eestimaa südames ja siia on igast nurgast üsna lähedal tulla, minnakse tihti siiski Paidest mööda. Nii ongi tore, kui festivalikülastaja avastab, et Paides on uudistamist rohkemgi ja tuleb siia tagasi. Ja kui ei tulegi, siis killuke Paidest jääb tema mälestustesse ja südamesse.

Aga sama oluline on vaimsus, mille festival kaasa toob. Kui Tartut peetakse Eesti vaimupealinnaks, siis Paidest on tänu Arvamusfestivalile saanud arvamuskultuuri pealinn. Iga aasta augustis kõlavad siit üle Eesti kõige avatumad arutelud, hetke kõige olulisematel teemadel. Ja südamest tulnud mõtted ning sõnad puudutavad paljusid.

Festivali arutelud annavad kohalikele poliitikutele ja linnajuhtidele võimaluse omi muresid ja seisukohti tutvustada ning saada vastuseid küsimustele, mille pärast peaks tavaolukorras mitme riigiasutuse uksi kulutama. Samuti saab festivalilt ammutada teadmisi, millised on inimeste ootused ja mõtted selle osas, mida ja kuidas saaks paremini teha. Seekord osaleb Paide linnavolikogu esimees Priit Värk 9. augustil Festivaliklubi avaarutelus “Järvamaa – ühiselt põksuv Eestimaa süda?”. Linnapea Kaido Ivask aga samal päeval Rohekoostöö ala esimeses arutelus Tartu ROHEringiga ning kell 16.00 Elanikkonnakaitse alal algavas arutelus “Õigus olla (mitte) hoiatatud ehk millist ohuteavitust me tahame ja vajame?”.

Arvamusfestival on ka esimese (vabatahtliku)töökogemuse saamise koht paljudele Paide noortele. Kui sihtkapital “Andekas laps” iga-aastaselt tunnustab tublimaid noori, siis enamik stipendiaate on või on olnud festivali vabatahtlikud. See näitab, et nii festival ise kui ka vabatahtlikuna ühiskonnaellu panustamine on siisnete noorte seas populaarne. Muidugi mitte ainult kohalike ja mitte ainult noorte seas, mis on samuti südantsoojendav.

Ja loomulikult pakub Arvamusfestival mõnusat melu kogu linna rahvale ja näitab külalistele, et Paide on suurepärane paik, kus suursündmusi korraldada. Eestimaa südames ollakse juba vägagi tänavuse festivali ootel ja kutsutakse südamest kõiki külla!

Tekst: Annely Erm (Paide linnavalitsuse avalike suhete peaspetsialist)

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE