UUDISED

Arvamusfestival meelitas arutlema ligi 11 000 inimest

Arvamusfestival tõi nädalavahetusel Paide Vallimäele pea 11 000 inimest, mis tähendab, et külastajate arv oli suurem kui mullu. Ühtlasi leidus palju huvilisi Arvamusfestivali nõudepõhise transpordi projekti vastu ning reisijate arv ületas korraldajate ootusi.

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammisti sõnul näitab külastajate arv, et festival on jätkuvalt Eesti ühiskonnale vajalik. “Tänavu sai aruteludest osa ligi 11 000 inimest. Seda on kirjeldamatult hea meel näha, et Arvamusfestival on aastate jooksul nii palju suuremaks kasvanud, sest iga külastaja annab oma panuse Eesti arutelukultuuri arengusse ja hea arutelutava laiemasse levikusse,” sõnas eestvedaja, kes tõi võrdluseks välja, et kui Arvamusfestival 2013. aastal alustas, külastas sündmust umbes 2000 inimest. 

“Eriti soojaks tegi südame see, et külastajate seas oli märgata väga palju noori inimesi. Loodetavasti on neid järgmisel aastal veelgi rohkem – nii külastajate, kõnelejate, moderaatorite kui ka arutelude korraldajate seas,” ütles Tammist, kelle sõnul pingutatakse kindlasti selle nimel edasi, et noorem põlvkond tasakaalukate arutelude vastu huvi tunneks.

Selleks, et sündmus oleks ühistranspordiga paremini ligipääsetav, piloteeris Arvamusfestival tänavu nõudepõhise transpordi projekti Liin-A. “Me soovisime, et inimesed kasutaksid festivalile saabumiseks ühistransporti. Paidet nimetatakse küll Eestimaa südameks, aga ometi sõidab siit suur hulk busse ning ronge mööda,” viitas Tammist põhjusele, miks projekt loodi. Liin-A abil sõidutati festivali ajal inimesi Paide lähedal asuvatest sõlmpeatustest Paidesse ja vastupidi. Nendeks peatusteks olid Türi, Mäo ja Mäeküla ning sõidu hind oli sümboolselt üks euro. 

“Liin-A nõudepõhistele bussidele osteti üle 150 pileti, mida on kindlasti rohkem, kui me projekti piloteerimise aastal loota julgesime,” rõõmustas Tammist. Tema sõnul loodetakse nõudepõhise projektiga jätkata ka tulevikus: “Kindlasti hindame projekti edukust ning kirjutame sellest ka raporti. Seeläbi loodame anda eeskuju ka teistele sündmustele, mis toimuvad hõreda ühistranspordi graafikuga kohtades.”

Arvamusfestival toimub taas 8. ja 9. augustil 2025. aastal.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE