UUDISED

Äksi [eel]arvamusfestival kutsub laupäeval arutlema

20. juulil toimub Saadjärve ääres Äksil taas [eel]arvamusfestival. Festivali
aruteluteemad koonduvad sel korral looduse ja kunsti, keskkonna ja kultuuri ümber.

Vestlustel käsitletakse küsimusi alates taaskasutusest turismisektoris ja keskkonnasäästlikust ürituskorraldusest kuni selleni, kuidas on loodus inimest looma inspireerinud.

„Mul on hea meel, et teemakorjest saime päris tummiseid ideid vestlusteks,“ tõdes [eel]arvamusfestivali pealik Kadri Valner. „Meie idee arutleda inimese ja keskkonna kooskulgemise ja vastasseisude üle kõnetas nii turismiedendajaid, raamatukogusid kui ka looduses kulgejaid,“ sõnas ta. [eel]arvamusfesitvalile ongi valitud arutelud, mille pakkusid Tartu Linnaraamatukogu, Tartu 2024, Bioneer, Tartu turismikorraldajad, noored bioloogiatudengid jne.

Arutelusid peetakse kahel laval ning vestluste läbiviimisel järgitakse Paide Arvamusfestivali head arutelutava, et edendada arutelukultuuri laiemalt. Lisaks luuakse festivalile ka Äksi kogukonna ala, kus toimuvad keskkonnakunsti töötoad ja retked lähiümbrusesse. Neid veavad kunstnikud ja pedagoogid Kadri Kosk ja Hando Tamm. Päeva lõpetavad Jääaja Keskuses filmiõhtu „Metsik Lõuna“ ja ansambli Lonitseera kontsert.

Eelmisel aastal valiti Äksi [eel]arvamusfestival Tartu valla Aasta kultuuriteoks. Nagu mullu, siis ka nüüd panevad [eel]arvamusfestivali korraldmisel jõud kokku vabatahtlikud Jääaja Keskusest, Äksi kogukonnast ja Tartu vallavalitsusest.

Festivalile on oodatud kõik ärksad ja keskkonnateadlikud inimesed, kellele läheb korda puhtam ja jätkusuutlikum Eesti. Vaata programmi siit: https://jaaaeg.ee/aksi-eel-arvamusfestival-2024/

Äksi [eel]arvamusfestival toimub Paide Arvamusfestivali eelsündmusena ning on osa Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna programmist.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE