UUDISED

Viljandi [eel]arvamusfestival nopib maakonnas tunnustusi

Arvamusfestivali ja Loov Viljandi koostöös ellu kutsutud Viljandi [eel]arvamusfestivali pälvis tunnustused kahel erineval konkursil. Sündmust hinnati Viljandimaa parima kaasamissündmuse ning Viljandi parima ajutise keskkonna tunnustuse vääriliseks.

Viljandimaa Aasta Teo konkursi on ellu kutsunud Viljandimaa arenduskeskus, et märgata ja tunnustada kodanikualgatuse valdkonnas silmapaistvalt tegutsenud isikuid ja kodanikeühendusi. Konkursil leiti, et juulikuus toimunud [eel]arvamusfestival oli maakonna parim kaasamissündmus.

„Tunnustuse saamine oli meie jaoks väga suur au. Kui muidu on Loov Viljandi fookuses olnud Viljandi linna inimesed, siis [eel]arvamusfestivaliga tahtsime kokku tuua kogu piirkonna ning meil on väga hea meel, et see õnnestus. Nägime festivali ajal selgelt, et inimesed tõesti vajavad sellist kokkutulemise ja ühise arutamise kohta. Aasta Teo konkursi tunnustus on märk sellest, et sündmuse olulisus paistis välja kogu maakonna inimestele,“ rääkis Loov Viljandi eestvedaja Heldi Ruiso.

„Kaunis Viljandi“ konkursi eesmärk on aga tunnustada Viljandi kodanikke selle eest, et nad oma nõu ja jõuga linna kaunimaks muudavad. [Eel]arvamusfestivali tunnustatigi inimsõbraliku ja hubase ajutise linnaruumi tekitamise eest Tartu tänavale.

„Antud konkurss on üldiselt rohkem eraisikute ning nende kodude ja aedade esile toomisele suunatud olnud, nii et meie jaoks oli tunnustus positiivne üllatus! Meil on väga hea meel, et linn märkas meie pingutusi linnaruumi kodusemaks ja inimkesksemaks muutmisel. See ongi ju tegelikult põhjus, miks Loov Viljandi kunagi kokku tuli – et tekitada arutelusid Viljandi elukeskkonna teemadel ning luua kodanikele võimalusi osalemiseks ja kaasa rääkimiseks. Selline tunnustus on meile suur kingitus,“ ütles Ruiso.

Kui järgmise aasta Viljandi [eel]arvamusfestivali korraldusplaanid on meeskonna peas mõlkunud juba suvisest festivalist saati, siis pälvitud tunnustused andsid neile uue tõuke ja kinnitasid – sellist sündmust on Viljandile vaja. „Rääkides erinevate inimestega on ideid järgmise festivali jaoks kogunenud juba rohkem kui ühe sündmuse raames ellu viia jõuab! Aga see on ainult positiivne, kuna nii püsib linn ärksa, elusa ja ilusana. Nüüd on veel vaja lahendada mõned praktilised küsimused nagu rahastuse leidmine ning siis saamegi jälle korraldama asuda!“ rääkis Ruiso lootusrikkalt.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE