UUDISED

Turvatunde alal jälitamisest kriisideni, valeinfost investeeringuteni

Nii palju, kui on erinevaid inimesi ja olukordi, on ka tegureid, mis meie turvatunnet mõjutavad. Viimased aastad on sellele paletile juurde lisanud ohtralt uusi „toone“, millest kõnelemata ei saa jätta. Politsei- ja Piirivalveameti Turvatunde ala jaoks valisime neist teguritest välja kaheksa ning nende ümber oma arutelud 12. ja 13. augustil Paides üles ehitamegi.

Seda ülesannet ei lahenda me üksi, vaid meiega on Arvamusfestivali Turvatunde alal meie head koostööpartnerid era- ja avalikus sektorist, neist viimastest on oma teemadega laval Häirekeskus ja Siseministeerium. Piilume lühidalt nende teemade sisse.

Reedest päeva, 12. augusti, alustab Häirekeskus, kes toob lauda küsimuse, millest ei saa üle ega ümber – kas masin telefonitoru teisel pool suudab asendada inimest, kes on hädas. Järje võtavad üle kolm politsei teemat. Teeme mõtteharjutuse teemal, kas kõik, mis tundub ohtlik, on ka tegelikkuses seda või juhtub meiega õnnetusi hoopis ootamatutes olukordades. Sealt liigume loomulikus kulgemises edasi jälitusküsimustesse – kas riik teab minu kohta liiga palju? Päeva lõpetuseks räägime põgenikke puudutavatest teemadest.

Laupäevase, 13. augusti, päeva lükkame käima aruteluga, miks kriis alati ootamatult tuleb? Kuigi kriisi kui definitsiooni sisse on teadmatus juba sisse kirjutatud, siis ehk saame järgmise kriisi lahendamiseks olla veelgi rohkem valmis, selle algusest peale. Siseministeeriumi päralt on laupäevase päeva teine teema. Nende küsimus on: kas oled kunagi mõelnud, milliseid ohte julgeolekule kujutavad välisriikide investeeringud? Välisilma puudutavates kitsaskohtades jätkame ja räägime, mis saab siis, kui relvana hakatakse kasutama migrante. Lõpunoodiks jääb valeinfo küsimus. Ükskõik, milline on teema, valeinfo pealevoolul ja selle intensiivsusel ei tundu olevat piire. Kas see ongi lahendamatu küsimus?

Selleks, et need kaks päeva Turvatunde alal oleksid mugavad ka neile, kes on arutelusid tulnud kuulama pisiperega, seame Turvatunde alale üles eraldi mõnusa mänguala lastele. Seal saab lugeda raamatuid, mängida Lõvi Leo lauamänge ja nuputada. Nii on Turvatunde alal hea olla nii suurtel kui väikestel.

Turvalisust luuakse koostöös. Nii on igaühe meie kätes suurem või väiksem võimalus ennast ümbritsev teha ohutumaks paigaks. Turvatunde ala Arvamusfestivalil on üks neist võimalustest. Tule meie alale ning võta aruteludest aktiivselt osa!

Kohtumiseni Paides 12. ja 13. augustil Turvatunde alal!

Politsei- ja Piirivalveamet

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE