UUDISED

Tervise tuleviku alal otsitakse lahendusi Eesti tervishoiu parendamiseks

Mitte keegi ei tea, kui palju talle on antud elupäevi. Me teame ainult, kuidas neid pikendada – tervislike eluviiside ja harjumustega. Aga ka need ei anna meile täit garantiid tervelt elatud eluks ja halvemal juhul tuleb sekkuda väliselt. Selleks on olemas meditsiinisüsteem selle kõigi osadega – alustades ämmaemandatest ja lõpetades apteekrite ning arstidega. See on hiiglaslik ning kompleksne süsteem, mis on pidavas muutuses. Muutuste mootoriks on meditsiiniharidus, digitehnoloogia ja meditsiiniseadmete areng, geeniteadusest tõukuv personaalmeditsiini edasiminek ja palju teisi tegureid, aga paraku ka rahastus.

Me peame olema ettevaatlikud, kui keegi tõsimeeli kinnitab, et tervishoiusüsteemi kvaliteedi hoidmiseks ja parendamiseks piisab vaid raha juurdekülvist. Nagu iga kompleksset süsteemi, mõjutab ka meditsiini kordades rohkem tegureid kui pelgalt raha. Tervishoius on samamoodi raiskamist, ebaefektiivsust, läbimõtlematust, möödarääkimist, koordineerimatust ja teki enda poole sikutamist, nagu mistahes teises keerulises eluvaldkonnas. Samas peame me oleme ettevaatlikud, kui keegi kinnitab, et raha lisamata on üldise elukalliduse kasvu juures võimalik säilitada tänane tervishoiu kvaliteet, mis on – tänu taevale – Eestis hetkel päris hea.

Kolmandat aastat järjest mõtestame Arvamusfestivali Tervise tuleviku arutelualal, kuidas tervishoiusüsteemis pea selge ning süda ja raha õiges kohas hoida. Otsime madalal rippuvaid vilju ehk viise olemasolevate vahendite tõhusama kasutamisega Eesti tervishoidu säilitada ja arendada ja seda ennekõike patsiendi vaates.

Tulistes vaidlustes osalevad patsiendid, arstid, teadlased, õppejõud, ettevõtjad ja poliitikud. Kui pole mahti ise Paidesse tulla, siis jälgi kõigi meie Tervise tuleviku ala paneelide otseülekandeid Postimehe, Delfi ja Meditsiiniuudiste terviseportaalides või Facebookis ning kuula ja vaata meie salvestusi järgi festivali taskuhäälingus või YouTube’i videona.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE