UUDISED

Tartus kõlavad Arvamusfestivali arutelud

Järgneva kahe päeva jooksul saab Tartu Keskpargis kuulata mitmeid Eesti ühiskonna jaoks päevakajalisi arutelusid. Seda Tartu [eel]arvamusfestivali raames, mis toimub heade mõtete linnas esmakordselt.

17.-18. mail toimuva ürituse programmis on arutelupaneele alates vaimsest tervisest ja teadlaste usaldusväärsusest kuni toiduraiskamise ja vanglateemadeni. Kohal on mitmed oma valdkonna spetsialistid, kelle osalusel arutletakse rohkem kui kolmekümnel teemal. 

Tartu [eel]arvamusfestivali projektijuhi Maarja-Liis Mereääre sõnul on ürituse eesmärk pakkuda arutelude pidamiseks head ja turvalist õhkkonda. “Kõik arutelud, mis külastajateni jõuavad, on arutelude korraldajate poolt läbinud väga pika ja põhjaliku eeltöö, järgides hea arutelutava reegleid. Seda just selleks, et [eel]arvamusfestivali arutelude kuulajad saaksid võimalikult kvaliteetse ja kõrgetasemelise kogemuse osaliseks,” selgitab Mereäär. Festival toob Tartu Keskparki kokku nii teadlaseid, professoreid, poliitikuid, psühhiaatreid, õpetajaid kui ka väga palju teisi erinevate eluvaldkondade esindajaid. Hybrid European Festivali raames saavad sõna ka mitmete riikide tudengid, sest läbi ülekannete astutakse vestlusesse 15 erineva Euroopa ülikoolilinnaga.

Tartu [eel]arvamusfestival toimub Paide Arvamusfestivali eelsündmusena ning kahe ürituse sarnasusi võib märgata nii festivali sisus kui ka väljanägemises. “Kasutame [eel]arvamusfestivalil samu kujunduselemente nagu Paide Arvamusfestivalil, et Paide mõnus õhustik ka Tartus tunda oleks,” sõnab Mereäär.  Seejuures on festivali atmosfäärist võimalik osa saada ka lastel, kes on oodatud Keskpargi mänguväljaku läheduses asuvale lastealale. “Festivali noorimad külastajad saavad osa võtta ägedatest töötubadest. Reedel saab koos Tartu Loodusmaja juhendajatega kirja panna oma rohelise käejälje tegevusi ja laupäeval tutvustavad Vanemuise Kollased Kassid teatri kostüüme ja rekvisiite, mille raames saavad meie väikesed külastajad võimaluse ka ise kostüüme selga panna,” tutvustab Mereäär.

Festival on kõigile tasuta ning ootab osalema igas vanuses inimesi nii Tartust kui ka kaugemalt. Sündmus toimub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 raames ning nädalavahetuse jooksul on võimalik osa saada veel mitmetest sündmustest, millega võetakse vastu kultuurirohke suvi. 

Lisainfo ja kogu festivali programm on leitav lehelt www.arvamusfestival.ee/tartu

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE