UUDISED

PPA kommunikatsiooni-spetsialist: Arvamusfestivali arutelu korraldamine on minu tööelu üks ägedamaid ettevõtmisi

Kuigi Politsei- ja Piirivalveamet korraldas päris oma teemaala esimest korda eelmisel aastal, siis on inimesi politseist aruteludele osalema kutsutud ka varem. Näiteks veebikonstaablina tuntuks saanud Maarja Punak on osalenud Eesti NATO Ühingu poolt korraldatud julgeoleku arutelul ning peadirektori asetäitja Krista Aas ERRi arutelul „Õmblusteta ühiskond“.

„Oleme juba varemgi mõelnud, et Arvamusfestival on väga hea platvorm, et rääkida teemadest, mis inimestele korda lähevad. 2021. aastal otsustasime, et nüüd tuleb mõtlemisest tegudeni jõuda,“ sõnas PPA kommunikatsioonispetsialist Kairi Kreek. Ise teemaala korraldades oli PPA eesmärgiks kutsuda inimesi erinevatel politseiga seotud teemadel kaasa mõtlema. Kreek leiab, et Arvamusfestival on hea platvorm tutvustada teemasid, millega nad ise igapäevaselt rinda pistavad ning leida ühiselt uusi lahendusi.

Eelmise aasta kogemuse põhjal oli kõige keerukam leida iga teema juurde kindel fookus. „Kui kokku saavad nutikad inimesed, siis ideid ja mõtteid on rohkem kui 1,5 tunni sisse mahub. Nii oli vaja luua pidepunktid, et teema ei läheks lava peal uitama,“ ütles Kreek. Samuti peab ta oluliseks, et arutelul oleksid kaetud erinevad vaatenurgad.

Kõige motiveerivam on näha, kuidas pealkirjast sünnib päris arutelu, päris inimestega, päris laval

Teemaala korraldamise kõrval toob palju rõõmu ka üritusega kaasas käiv melu. Kreek tõi välja, et festival pakub hea võimaluse uusi kontakte luua ning kohtuda nii uute kui vanade kolleegidega. „Näiteks eelmisel aastal juhtuski selline võrratu lugu, et sain tuttavaks oma politseikolleegi ja Arvamusfestivali peakorraldaja Kaspar Tammistiga.“

Arvamusfestivali peamise kasuna nimetas Kreek võimalust arutleda Eesti turvalisust puudutavate  küsimuste üle koos partnerite ja kogukondadega. „Kõige suurem rõõm oli, kui mõttevahetused jätkusid väljaspool lavalaudu.“ Festivalil arutelu korraldada soovitab Kreek igal asutusel, ükskõik mis valdkonnast, kel on mingi teema, mis vajaks kõrvalpilku, arutelu ja kraadimist. “Arvamusfestival on väga hea võimalus neid teemasid lauda tuua ja veeta kaks tegusat päeva Eesti südames toredate ja kaasa mõtlevate inimeste seltsis,“ ütles Kreek.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE