UUDISED

Kuidas sündis Arvamusfestivali 10. sünnipäeva plakat?

Tänavuse plakati autor on Kõrgema Kunstikooli Pallas viimase kursuse tudeng ja Neway disainiagentuuri nooremdisainer Anett Tõnismäe. Uurisime temalt, milline oli plakati sünnilugu ning millist sõnumit ta oma tööga edasi anda soovib.  

Anett Tõnismäe. Foto autor: Jake Farra

Räägi pisut endast – kes sa oled ja kuidas sa disainivaldkonda sattusid?
Pärit olen Tallinnast ning disaini vastu tekkis huvi juba üsna varakult. Esimese konkreetse sammu disainivaldkonnas astusin pärast gümnaasiumit kui kandideerisin maastikuarhitektuuri erialale. Selle lõpetamise järel tegutsesin põgusalt arhitektuurimaailmas, kuid loominguline rahutus minus ei tahtnud kuidagi vaibuda ning Tartusse kolides läksin õppima meediadisaini osakonda. Hetkel lõpetangi õpinguid Pallase Kunstikoolis ning samal ajal tegutsen disainiagentuuris Neway.

Kuidas kirjeldaksid on kunstilist käekirja?
Mind paelub disaini juures see, et seal ei pea ilmtingimata olema kindel käekiri või stiil, vaid sa võid end iga projektiga uuesti avastada. Alles alustava disainerina meeldib mulle võimalus katsetada erinevate stiilidega ja leida disainilahendusi, mis sobivad just käesolevale projektile.

Millest said inspiratsiooni kui plakatit kujundama hakkasid? Mida plakati sümbolid kujutavad?
Inspiratsiooni sain festivalist endast ning märksõnadest, mis seda iseloomustavad. Samuti asjaolust, et tegu on tähtsa sündmusega – peab ju Arvamusfestival 10. sünnipäeva. Plakatil olevad ikoonid kujutavad seda, mis on Arvamusfestivali juures minu silmis kõige olulisem: kuulamine, märkamine, kaasamine, hoolimine, arutlemine, jagamine ning kogukonnatunne. Kokku sümboliseerivad need mitmekülgset ja kõigile avatud Arvamusfestivali.

Usun, et Arvamusfestivali ülesehitus soosib edasiviivat arutelu ning sellest inspireerituna tekkis ka antud visuaal. Arvamusfestivali põhimõtted, mida plakatil kujutasin, on tegelikult ju väga lihtsad ja iseenesestmõistetavad. Paraku tuleb tihti ette olukordi, kus need põhimõtted unustatakse ja see takistab tulemuslikku arutelu ja probleemidele lahenduste leidmist.

Millist sõnumit tahaksid selle tööga edasi anda?
Lihtsuses peitub võlu, kõik saab alguse kuulamisest ja märkamisest.

Millest sinu arvates Eestis liiga vähe räägitakse? Mis teemad võiksid kindlasti Arvamusfestivalil esindatud olla?
Inimene veedab suurema osa oma elust koolis ja tööl, ometi on tööruumide teadlik kujundamine siiani pigem privileeg kui tava. Seega võiks minu meelest rääkida rohkem sellest, kuidas mõjutavad kehvasti kujundatud ruumid meie tervist ja loovust ning kuidas olukorda parandada.



Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE