UUDISED

Ideekorje algab peagi! Mis teemad on festivalil olnud kõige populaarsemad?

Joanna Kurvits, Triin Jürimäe, Ele Laks, Helena Veldre ja Carmen Isop koostasid Arvamusfestivali 10. sünnipäeva almanahhi tarbeks festivalide kavade põhjal koondanalüüsi kõigist aruteludest. Kuigi viimast, 2022. aasta festivali siin sees ei ole, annab analüüs siiski hea ülevaate seni toimunud festivalide populaarsematest teemadest ja osalejatest.

Üheksa Arvamusfestivali jooksul:

  • toimus pea 1300 arutelu,
  • lõi korralduses kaasa 1500 organisatsiooni,
  • juhtis arutelusid 700 moderaatorit,
  • oli aruteludele kutsutud (panelistidena või muus formaadis) 2500 inimest.

Kui vaadata arutelude sisusse, on näha, et aruteluteemade valik on olnud lai ja mitmekesine. Populaarseimad valdkonnad on olnud haridus, heaolu ja tööturg ning olulise rõhu on saanud ka digi- ja meediateemad.

Populaarseimad märksõnad arutelude pealkirjadest

Kes on Arvamusfestivali arutelude kujundajad?

Kavades leiduva info põhjal selgitasime välja enim arutelusid korraldanud organisatsioonid ning populaarseimad aruteludes osalejad.

Enim aruteludesse kutsutud osaleja on Jevgeni Ossinovski, keda on panelistiks kutsutud vähemalt 18 korda. Temale järgnevad teised tuntud poliitikud. Kuna erakonnad on alati olnud Arvamusfestivalile eraldi kutsutud, selgitasime ka välja aruteludes enim osalenud mittepoliitiku, selleks on IT-visionäär Linnar Viik.

Enim arutelusid on juhtinud ajakirjanikud Rain Kooli ja Henrik Roonemaa- mõlemad kokku lausa 14.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE