UUDISED

Heidame pilgu Arvamusfestivalile läbi Margo Loori kogemuse

Arvamusfestival ei oleks Arvamusfestival, kui selle taga ei seisaks nii palju andekaid ja töökaid vabatahtlikke. Üheks festivali väga väärtuslikuks lüliks on olnud Margo Loor, kes on läbi aastate täitnud Arvamusfestivalil erinevaid rolle. Heidame pilgu Margo kogemusse läbi arutelude, mis on tema jaoks eriti silmapaistvad olnud. 

Margo on Arvamusfestivali toimumisse panustanud sisutiimi juhina, moderaatorina ja moderaatorite koolitajana. Tegemist on ka Arvamusfestivali andunud fänniga, kes on igal aastal olnud innukas festivalikülastaja.

Kuna Margo kokkupuude Arvamusfestivaliga on üsna kirev, siis hetki, mida festivaliga seoses meenutada, on palju. Üks eredamaid mälestusi pärineb 2015. aastast, mil Margo juhtis festivalil parlamendierakondade esimeeste debatti. Margo ja tema kaasmoderaatori Annika Uudelepa väljakutseks oli juhtida debatti selliselt, et vaidlus ei kisuks liiga tuliseks. Nad nägid vaeva, et arutelu oleks kantud festivali väärtustest, kus üksteist kuulatakse, ollakse lahenduse kesksed ja lugupidavad. Margo mäletab, et kui arutelu lõppes, tuli üks festivali võtmeisikuid särava näoga lava taha ja ütles, et see oli täpselt selline arutelu, nagu ta ideaalis ette kujutas.

2015. aasta debatti saab meenutada SIIT!

Aga millised arutelud võitsid Margo tähelepanu 2023. aasta festivalil, sellega saame tutvuda läbi kolme podcasti soovituse. 

Margo soovitus number 1: „Traditsiooniline arutelu Eestist valitud Euroopa Parlamendi liikmetega“ 

“Viimase aja festivalidel on see minu jaoks oma kvaliteedi mõttes ületanud erakonnaesimeeste arutelu. Sisuliselt olulised teemad, rahulikum ja argumenteeritum arutelu ja veidi kaugemalt vaadates kipub pilt sageli selgem olema.”

KUULA: SoundCloud, Spotify

Margo soovitus number 2: „Südamehaigus – sarimõrvar Eestis“ 

“Hea huumoriga vürtsitatud oluline teema ning mis peamine, hästi juhitud arutelu. Ise väga nautisin seda.”

KUULA: SoundCloud, Spotify

Margo soovitus number 3: „Milline on tehisintellekti roll õppimises?“ 

“Oluline ja kõiki puudutav teema. Lisaks tahtsin ma kindlasti midagi Digialalt valikusse panna, sest ma arvan, et osalejana olen läbi aastate kõige rohkem aega veetnud just seal. Hästi kureeritud ala.

KUULA: SoundCloud, Spotify

Kõik podcastid leiad erinevatelt platvormidelt nagu Soundcloud, Spotify, Apple Podcasts, Pocket Casts ja Google Podcasts: https://arvamusfestival.ee/jarelkuulamine/ 

Tekst: Jane Saks

Kujundus: Eliisa Vellama

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE