UUDISED

Gruusias toimub Eesti eeskujul esimene arvamusfestival

Tbilisis toimuv arvamusfestival toob kokku sajad inimesed Gruusia kodanikuühiskonnast, ametkonnast, eraettevõtetest ja mujalt, et arutleda ühiskonnas oluliste teemade üle.


Festivali toimumist toetavad Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskus (ESTDEV) ja MTÜ Mondo. Arvamusfestival on olnud Gruusia meeskonnale mentoriks ja abistavaks jõuks, võõrustades korraldajaid Eestis ja aidates festivali Gruusias käima lükata.


“Gruusia tulevik on täna lahtine. Ühelt poolt soovib suurem enamus rahvast edasist integreerumist Euroopaga ning riik on esitanud ka ametliku liitumistaotluse Euroopa Liiduga. Teisalt on murettekitav tänase Gruusia valitsuse neutraalne positsioon Venemaa suhtes käimasolevas täieulatuslikuks sõjategevuses Ukraina vastu ning siseriiklikud arengud vaba sõna ja kodanikuühiskonna kammitsemiseks. Sõna- ja tegutsemisvabadus, mida kogeme Eestis vabaühendusena töötades, on kirjeldamatult suur väärtus. Tee siia on olnud pikk ning selle lahutamatuks osaks on olnud riigi demokraatlik areng, erimeelsuste tolereerimine, oskus teineteist kuulda ja rahumeelselt keerulistel teemadel arutleda ühiskonnana. Arvamusfestival formaadina kõike seda just toetabki ning oleme näinud selle järele vajadust ka Gruusia ühiskonnas,” Mondo juhatuse liige Triinu Ossinovski.


Festivali jooksul arutletakse viiel laval teemadel ettevõtlusest demokraatiani. Arutlusele tulevad näiteks Gruusia noorte tänased väljakutsed, jalgratta roll Tbilisi linnakultuuris, korrakaitseorganite õiguste piirid aga ka rahvusvaheline vastutus Venemaa agressiooni valguses.


“Pole mingi saladus, et Gruusia on poliitiliselt üha enam polariseerunud. See on suur oht meie riigile, kuna tekitab ühiskonnas arusaamatusi ja omavahelisi pingeid. Arvamusfestival on oluline samm nende pingete maandamiseks. Meil on väga palju teemasid, millest saame koos rääkida, hoolimata igaühe poliitilistest vaadetes. Arvamusfestival omanäolise platvormina on just sobiv selliseks omavaheliseks dialoogiks,” ütles Mikheil Lazginiani Tbilisi arvamusfestivali korraldavast organisatsioonist World of Tolerance.


Sel sügisel toimub Gruusias kokku kaks arvamusfestivali, üks Tbilisis ja teine 20. oktoobril Zugdidis.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE