UUDISED

Esimene Tartu [eel]arvamusfestival avaldas kogu kava

Esmakordselt Tartus toimuval [eel]arvamusfestivalil saab kõlama üle kolmekümne arutelu, mille raames kohtuvad mitmed teadlased, poliitikud, erinevate valdkondade eksperdid, tudengid ja festivalikülastajad. Täna avalikustati Arvamusfestivali kodulehel kahepäevane programm, kus arutelude südames on mitmed tähelepanu väärivad Eesti ja Euroopa teemad.

17.-18. mail Tartu Keskpargis toimuval sündmusel on neli aruteluala, kus võetakse fookusesse ühiskondlikud muutused ja väljakutsed, Eesti ja Euroopa tulevikuvisioonid ning kogukondlikud teemad, mis on tartlaste ja lõunaeestlaste jaoks südamelähedased. Festivali projektijuhi Maarja-Liis Mereääre sõnul käsitletakse küsimusi alates tehisintellektist kuni süveneva küberkiusamise ja laste vähese aktiivsuse teemadeni. “Samuti arutleme, millist elu ja suhtumist väärivad vangid peale karistuse kandmist, miks me tarbime nii palju riideid, kuidas parandada soovähemuste tervisehoiu võimalusi ning kas väikeste keelte säilitamine on ellujäämiskunst,” toob Mereäär mõned näited paljudest eriilmelistest teemadest.

Lisaks tutvustatakse Tartu [eel]arvamusfestivalil midagi täiesti uut – ülekannete abil astutakse vestlusesse 15 erineva Euroopa ülikoolilinnaga. “Hybrid European Democracy Festival toob osalejateni arutelud Euroopa julgeolekupoliitikast tudengilinnade eluoluni. Nii on võimalik osalejatel ja kuulajatel tutvustada oma kodulinna tarkusi, võrrelda erinevaid lähenemisi ja koos leida parimaid viise probleemide lahendamiseks,” selgitab Mereäär.

Tartu [eel]arvamusfestival toimub 17.-18. mail Tartu Keskpargis ning on osa rändavast eelsündmuste sarjast, millega juhatatakse sisse augustikuine Paide Arvamusfestival. Festival on külastajatele tasuta  ning kutsub osalema igas vanuses inimesi nii Tartust kui ka kaugemalt. Kogu festivali programm on leitav lehelt arvamusfestival.ee/kava

Üritus on osa Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinna programmist ning lisaks [eel]arvamusfestivalile saab samadel päevadel osa võtta veel mitmest huvitavast kultuurisündmusest.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE