UUDISED

Digitarkuse ala vestlused on viipekeelse tõlkega Telia Facebookis ja Inspira kanalis

Tänavusel Arvamusfestivalil jõuavad Telia Digitarkuse alal toimuvad arutelud vaatajateni üle Telia 5G võrgu ning kõigil aruteludel on ka viipekeelne tõlge. „Soovime oma aruteluala publikut kasvatada läbi digitaalse jälgimise nii sotsiaalmeedias kui teles ning toome kavasse ka rohkem publikut kaasavaid interaktiivseid arutelusid. Näiteks saab koos eksperdiga hinnata, kuidas reageerida sotsiaalmeedia sisule ning lastele on täitsa oma formaat, kus nad saavad mängude kaudu õppida interneti turvalisuse kohta,“ sõnas Telia toetustegevuste juht Elo Võrk.

Digitarkuse ala arutelude ligipääsetavuse suurendamiseks on igale arutelule lisatud viipekeelne sünkroontõlge. Lisaks on Digitarkuse alal Telia vabatahtlikud, kellelt on võimalik saada digiabi. Külastajatel, kellel on nutiseadme aku tühjaks saamas, saavad laenutada festivali ajaks akupanka ning kõik huvilised, kellel on küsimusi nutiseadme kasutamise või digimaailmas toimetamise kohta, saavad nõu ekspertidelt.

„Publiku kaasamiseks teeme Digitarkuse alal koostööd Eesti startupiga Votemo, mille platvormi kaudu saab igas arutelus jälgida ja kaasa rääkida konkreetses küsimuses ning saata küsimusi ka aruteludes osalejatele,“ lisas Võrk.

Digitarkuse ala ülekandeid saab otse vaadata mõlemal päeval Telia Inspira kanalist ja Telia Facebooki lehelt.

Kõikidel aruteludel on viipekeele tõlge. Aruteludes saab kaasa rääkida ja oma küsimusi saata läbi Votemo platvormi aadressil: https://arvamus.votemo.eu

Digitarkuse ala programmi on kokku pannud: Telia, PRIA, Statistikaamet ning Diana Poudel ja Inger Klesment Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudist.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE