UUDISED

Digitarkuse ala ülekandeid näeb viipekeele tõlkega Telia Facebookist ja Inspira kanalist

Selle aasta Arvamusfestivalil Digitarkuse ala jõuab digitaalselt vaatajateni üle 5G võrgu. Soovime ala publikut kasvatada tänu digitaalsele jälgimisele sotsiaalmeedias ja TV-s ning tuues kavasse ingliskeelsed arutelud, mis on kindlasti oluline festivali rahvusvahelise publiku suuremaks kaasamiseks.

Ala arutelude ligipääsetavuse suurendamiseks on igale arutelule ka lisatud viipekeele sünkroontõlge, seda ka ingliskeelsete arutelude puhul,  mis tõlgitakse Eesti viipekeelde.

Publiku kaasamiseks teeb Digitarkuse ala koostööd Eesti startupiga Votemo, mille platvormi kaudu saab jälgida ja kaasa rääkida konkreetses küsimuses igal arutelul ning saata ka küsimusi vestluses osalejatele.

Arvamusfestivali Digitarkuse ala avab Fotografiska Jutud koos legendaarse maailmakuulsa fotograafi Jimmy Nelsoniga, kellega vestleb Aleksander Eeri Laupmaa.

Samal päeval saab kuulata veel kahte ingliskeelset arutelu: Põhjamaade Ministrite Nõukogu poolt korraldatavat tehnoloogia ja kultuuri seostest ning päeva lõpetavat Mitmekesisuse ja kaasatuse vähesust käsitlevat vestlust.

Reedesse päeva mahub vaid üks eestikeelne arutelu: Riigikantselei korraldatav vestlusring, mille peamiseks küsimuseks on tehnoloogia mõju rohepöördes.

Laupäevane kava algab Henrik Roonemaa ja Taavi Kotka kahekõnega metaversumi teemadel. Sellele järgneb ajakirja EMA peatoimetaja Merle Liivaku juhitav arutelu laste internetielust, millest vanemad midagi ei tea. Päeva teises pooles räägime tehnoloogiast ja üksindusest, kus puudutakse ka elu lõppu ja surma. Laupäevane kava lõppeb ülimalt aktuaalse turvalisuse teemaga, kus testime, kui lihtne või keeruline on häkkida meie seadmetesse ja kas seda peaks tegema ka õilsatel eesmärkidel.

Digitarkuse ala kõiki ülekandeid saab otse vaadata mõlemal päeval Telia Inspira kanalist ja Telia Facebooki lehelt. Ülekandeid tehakse üle 5G.

Kõikidel aruteludel on viipekeele tõlge, k.a ingliskeelsetel, kus tõlgitakse tekst Eesti viipekeelde.

Aruteludes saab kaasa rääkida ja oma küsimusi saata läbi Votemo platvormi aadressil: https://arvamus.votemo.eu

Digitarkuse ala programmi on kokku pannud: Telia, Riigikantselei, Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti Esindus ning Fotografiska Tallinn.

Digitarkuse ala kava:

𝗥𝗘𝗘𝗗𝗘, 𝟭𝟮. 𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧

12.00 𝗙𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝘀𝗸𝗮 𝗧𝗮𝗹𝗸𝘀: 𝗔𝗻𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁 𝗸𝗻𝗼𝘄𝗹𝗲𝗱𝗴𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹 𝘄𝗼𝗿𝗹𝗱 (ingliskeelne)

14.00 𝗡𝗮𝘃𝗶𝗴𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗻𝗲𝘅𝘁-𝗴𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗰𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝘀 𝗳𝗼𝗿 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 (ingliskeelne)

16.00 𝗠𝗶𝗱𝗮 𝘁𝗼𝗼𝗯 𝗘𝗲𝘀𝘁𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘃𝗮𝗹𝗱𝗸𝗼𝗻𝗻𝗮 𝗿𝗼𝗵𝗲𝗽𝗼̈𝗼̈𝗿𝗲?

18.00 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝘆: 𝗮𝗹𝘄𝗮𝘆𝘀 𝗮 𝟯𝟱 𝘆𝗲𝗮𝗿 𝗼𝗹𝗱 𝘄𝗵𝗶𝘁𝗲 𝗺𝗮𝗻´𝘀 𝘄𝗼𝗿𝗹𝗱 (ingliskeelne)

𝗟𝗔𝗨𝗣Ä𝗘𝗩, 𝟭𝟯. 𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧

12.00 𝗠𝗶𝘀 𝗮𝘀𝗶 𝗼𝗻 𝗺𝗲𝘁𝗮𝘃𝗲𝗿𝘀𝘂𝗺 𝗷𝗮 𝗺𝗶𝗸𝘀 𝗸𝗼̃𝗶𝗸 𝘀𝗲𝗹𝗹𝗲𝘀𝘁 𝗿𝗮̈𝗮̈𝗴𝗶𝘃𝗮𝗱?

14.00 𝗠𝗶𝗻𝘂 𝗹𝗮𝗽𝘀 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲𝘁𝗶𝘀. 𝗞𝗮𝘀 𝗺𝗮 𝘂̈𝗹𝗱𝘀𝗲 𝘁𝘂𝗻𝗻𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗱𝗮?

16.00 𝗥𝗼𝗯𝗼𝘁, 𝗸𝗮𝘀 𝗼𝗹𝗲𝗱 𝘀𝘂𝗿𝗶𝘃𝗼𝗼𝗱𝗶𝗹 𝗸𝗮𝗮𝘀𝗹𝗮𝘀𝗲𝗸𝘀?

18.00 𝗞𝘂𝗶𝗱𝗮𝘀 𝗺𝘂𝘂𝗱𝗮𝗯 𝗲𝗲𝘁𝗶𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗵𝗮̈𝗸𝗸𝗶𝗺𝗶𝗻𝗲 𝗺𝗮𝗮𝗶𝗹𝗺𝗮 𝗽𝗮𝗿𝗲𝗺𝗮𝗸𝘀?

Täpsemalt uuri arutelude kohta festivali veebikavast.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE