UUDISED

Demokraatiafestivalide võtmeisikud kogunevad Paidesse

Paidesse sõidavad demokraatiafestivalide juhid ja tiimiliikmed kuuest erinevast välisriigist. Üheskoos peetakse maha Demokraatiafestivalide Ühingu aastakoosolek, mis toimub Eestis esmakordselt.

Aastakoosolek toimub igal aastal peale festivalide hooaega. Tänavu leiab see aset 27. kuni 29. septembrini. Paidesse sõidavad kohale festivalide võtmeisikud Põhja-Iirimaalt, Lätist, Taanist, Norrast, Rootsist ja Türgist. Eesmärk on teha kokkuvõtteid möödunud festivalidest ning õppida üksteise õnnestumistest ja ebaõnnestumistest. Ikka selleks, et järgmist festivalide hooaega saaks veelgi edukamalt planeerida ja ellu viia.

Enamus sündmusel osalejatest ei ole varem Arvamusfestivalil käinud, mistõttu avaneb nüüd võimalus neile näidata, millises keskkonnas Arvamusfestivali korraldatakse. Kuna kõik demokraatiafestivalid on ka väga omanäolised, siis õppida on üksteiselt palju. Näiteks Arvamusfestivali teeb kahtlemata eriliseks see, kui oluline roll on meie vabatahtlikel. Lisaks oleme üks väheseid riike, kus arutelude kvaliteedile on väga palju rõhku pandud ning kogu programm on hoolikalt läbi mõeldud. 

Varasemad aastakohtumised on andnud palju inspiratsiooni, kuidas festivale veelgi paremini ja keskkonnasõbralikumalt korraldada ning sama siht on ka tänavu. Üksteise kogemusi jagatakse Paides läbi erinevates formaatides toimuvate arutelude ja ettekannete. Lisaks võimaldab aset leidev kohtumine luua väärtuslikke kontakte, tänu millele saavad võrgustiku liikmed üksteisele igal ajal helistada, et nõu ja tuge saada.

Demokraatiafestivalide ühingu kohta leiab rohkem infot veebilehelt democracyfestivals.org

Demokraatiafestivalide aastakohtumist rahastab Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE