UUDISED

Arvamusfestivali stardisündmus andis ajaloolisele hoonele uue ilme

Paides toimus Arvamusfestivali suur stardisündmus, mis tõi Keskväljak 15 hoonesse rohkem kui 120 inimest. Selleks, et START päevale arutelude korraldajad kokku tuua, loodi vana Paide kaubamaja teisele korrusele õdus keskkond.

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammisti sõnul on START päeva kontseptsioon loodud selleks, et kõik arutelude korraldajad saaksid näost näkku tuttavaks ning kogeksid Arvamusfestivalile omast õlg õla tunnet. “See tunne on nii oluline, sest Arvamusfestival ei sünni ühe indiviidi pingutusest, vaid kollektiivsest panusest,” ütleb Kaspar, et muidu kohtuksid arutelualade korraldajad ainult veebis, aga eile toimunud START päeval loodi võimalus kokku tulla ning kontakte vahetada.

START päev koosnes kolmest suuremast tükist, millest esimesena toob Kaspar välja inspiratsioonikõned: “Eilsest START päevast algas spurt, et juuni alguses oleksid kõik arutelude detailid paigas. Inspiratsioonikõned aitavad korralduses edasi liikuda ja muudavad arutelud veel kvaliteetsemaks.” Näiteks rääkis Vikerraadio peatoimetaja Janek Luts tänapäeva arutelukultuurist ning SpeakSmart tegi ülevaate, kuidas valida moderaatorit. Teine oluline START päeva osa oli erinevate aruteluformaatide tutvustamine ning kolmas osa oli pühendatud sellele, et korraldajad saaksid omavahel suhelda ja tegevusplaani paika panna.

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist
Vikerraadio peatoimetaja Janek Luts
Veenmiskõne ekspert Mayri Tiido

Kuigi eile oli Keskväljak 15 täis inimeste suminat, siis igapäevaselt seisab hoone teine korrus tühjana. “Me lõime siia väga kaasava ja inspireeriva avatud keskkonna, et tuua suvist Paide Vallimäge kiviseinte vahele,” rõõmustab Kaspar, et hoone leidis uut kasutust ning meenutab aega, mil ruumides asus hoopis kaubamaja, kust ta ostis endale üheksanda klassi lõpuaktuse jaoks kingad. 

Festivali ala ja atmosfääri juht Kaarel Vene mäletab, et poolteist aastat tagasi olid nad koos Kaspariga unistanud, et just Keskväljak 15 teisel korrusel saaks ühel päeval START päeva korraldada. “Sel hetkel tundus see liiga suur töö, aga üle aasta hiljem see juhtus! Kulus palju trepiastmeid ja õhustiku loomist, aga sedasi me korraldame ka Arvamusfestivali – raskelt, aga lõbusalt ning väga suurel vabatahtlike toel,” ütleb Kaarel, et tulemus on alati jalustrabav. 

Enne ja pärast

Ruumi toodi mõnusa atmosfääri loomiseks festivalile omaseid valguskette, pikki looklevaid kolmnurkseid lippe, lauakesi ning tomati- ja päevalilletaimi, mis on tuumiktiimi liikme Karola Jaanofi eestvedamisel samas hoones ise külvatud. Festivali eestvedaja Kaspari sooviks on see, et nii suure sündmuse korraldamisega suudetakse olla teenäitajaks ka teistele. “Ma väga loodan, et see ruum leiab veel ägedat, head ja kvaliteetset kasutust.”

Festivali tuumiktiim: Karola Jaanof, Kristin Kivimäe, Kaspar Tammist, Kristi Tirmaste, Kaarel Vene

Fotod: Liisi Brett

Kõiki START päeva fotosid saab vaadata SIIT.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE