UUDISED

Arvamusfestivali programmi pääses ligi 200 arutelu

Arvamusfestivali külastajatel on põhjust rõõmustamiseks, sest festivali kavas on tänavu rohkem arutelusid kui mullu ning nende seas ka mitmeid kauaoodatud teemasid. Programmi pääses ligi 200 arutelu ning augustis kerkib Paide Vallimäele koguni 24 aruteluala.

Arvamusfestivali avalik ideekorje toimus tänavu 4.-17. märtsini ning selle tulemusena valiti programmi arutelusid koguni 286 idee hulgast. Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist rõõmustab, et ideid hinnates oli mulje väga positiivne: “Ideekorjesse laekunud teemade tase on iga aastaga tõusuteel. Hea meel on näha, et valmistutakse ette ning Arvamusfestival on oodatud sündmus. Heaks tõestuseks on see, et teeme tänavu ikkagi mõne aruteluala rohkem, et olulisi teemasid kavva rohkem mahuks.”

Kavas näeb uusi teemasid

Arvamusfestivali programmijuhi Kristin Kivimäe sõnul oli ideekorje teemade ring väga lai. Kõige rohkem esitati ettepanekuid jätkusuutlikkuse ja julgeoleku teemadel ning esindatud olid ka sellised valdkonnad, millest pole Arvamusfestivali lavadel varem palju räägitud. “Meil oli väga suur rõõm näha, et ideekorjesse jõudis tänavu mitmeid teemasid ka põllumajanduse ja spordi teemadel,” toob Kivimäe näitena. 

Uute teemade lisandumist on lootnud ka festivali eestvedaja. “Eks ma olen salamisi oodanud rohkem kultuurivaldkonna teemasid küll, nii muusikast, kunstist kui ka spordist. Hea meel on tõdeda, et neid on tänavu programmis kohe päris mitu! Hea meel on muidugi iga programmi pääsenud arutelu üle, sest kõik teemad on sellised, mille üle peabki arutama,” sõnab Tammist.

Programm avalikustatakse juulis

Nüüd, mil 12. Arvamusfestivali teemaalad on komplekteeritud, algab töö arutelude korraldamisega. Programmi pääsenud arutelukorraldajatele toimub 18. aprillil Paides START päev, kus antakse avalöök tänavuse festivali sisu loomisele ja kohtutakse esmakordselt teiste arutelude korraldajatega. Lisaks tuuakse korraldajateni mõned inspiratsioonikõned, mis aitavad arutelu korraldades paremini hakkama saada.

Kogu programm koos teemaalade ja aruteludega avalikustatakse Arvamusfestivali kodulehel 2. juulil.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE