UUDISED

Arvamusfestival ootab arutelude ideid ja korraldajaid

12. Arvamusfestivali sisu määravad paljuski järgmised kaks nädalat, sest 4.-17. märtsini on festivali kodulehel avatud ideekorje. See tähendab, et endast saavad märku anda kõik, kes soovivad Paide Arvamusfestivalil arutelusid korraldada ning oma teemapüstitusi jagada.

Festivali teisest aastast alates on suur osa programmist tulnud kokku just inimeste endi mõtetest ehk avalikust ideekorjest. “Ideekorje on Arvamusfestivali vaatest üks tähtsamaid hetki üldse. See on kahtlemata ka üks vundamendikividest, millele Arvamusfestival kui demokraatiafestival toetub,” sõnab Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist. “Pürgime iga aasta sadade arutelude korraldajatega selle poole, et programm kõnetaks paljusid inimesi ning annaks mõtteainet ja tegutsemistahet terveks aastaks.”

Ideekorjesse on oodatud kõik aruteluideed, mis käsitlevad aktuaalseid ja olulisi küsimusi, vajavad ühist mõttetööd või otsivad probleemidele lahendusi. Oma ideid saavad saata kõik organisatsioonid, ettevõtted, kogukonnad ja teised grupid. Tammisti sõnul on ideekorjes osalemine võimalus teha maailma paremaks, alustades oma kogukonnast ja enda ümbrusest. “See on parim viis, et tuua suurema rahva ette teema, mis on oluline ning vajab laiemat tähelepanu ja arutamist.”

Ideekorjes osalemiseks tuleb täita ankeet, mille leiab allolevalt lingilt:

Oma teema saatmise eelduseks on valmisolek arutelu festivalil ellu viia. Tammist julgustab kõiki ideekorjest osa võtma, sest korraldamisel on abiks ka Arvamusfestivali meeskond. “Aitame nii sisuliselt kui tehniliselt, et arutelu korraldamine oleks võimalikult hästi planeeritud. Need kaks ja pool kuud, mis ideekorje tulemuste teavitamise ja programmi avalikustamise vahele jäävad, saavad kindlasti kõigile põnevad olema.” Ideekorjesse laekunud teemasid hindab Arvamusfestivali meeskond ning programmi pääsenud ideede esitajatega võetakse ühendust aprilli esimesel nädalal.

Arvamusfestival toimub 9.-10. augustil Paides. Lisainfo on leitav festivali koduleheküljel arvamusfestival.ee/ideekorje.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE