UUDISED

Lapsed saavad Arvamusfestivalile ideid esitada ja arutelusid korraldada

12. Arvamusfestivali sisu määravad paljuski järgmised kaks nädalat, sest 4.-17. märtsini on festivali kodulehel avatud ideekorje. See tähendab, et endast saavad märku anda kõik, kes soovivad Paide Arvamusfestivalil arutelusid korraldada ning oma teemapüstitusi jagada. Tänavu saavad oma ideid esitada ka lapsed ja noored, et kujundada Tulevikutegijate aruteluala programmi. 

Tulevikutegijate arutelualal saavad toimuma laste endi korraldatud ja läbi viidud arutelud, kus räägitakse just lastele endile tähtsatel teemadel. Arutlejateks võivad olla nii lapsed kui ka täiskasvanud – nagu teadlased, sportlased, poliitikud jt – kui lapsed neid soovivad kutsuda. Arvamusfestivali programmijuht Kristin Kivimäe näeb laste ja noorte kaasamises võimalust, kuidas edendada lahenduste keskset arutelukultuuri, mis hõlmab endas oma mõtete selget edastamist ja teiste seisukohtade ära kuulamist. “Läbi laste kandub see arutelukultuur ajas edasi tulevastesse tiimidesse, ettevõtetesse ja kogukondadesse,” sõnab Kivimäe ja lisab, et näeb ka oma laste pealt, et vaatamata noorele eale on nad maailmas toimuvaga kursis ning neil on hulgaliselt küsimusi ja mõtteid. 

Just laste ja noorte mõtted ongi käimasoleva ideekorje raames oodatud, et nende jaoks olulised teemad saaksid Arvamusfestivalil aruteludena käsitletud. Tulevikutegijate aruteluala programmi oodatakse ideid saatma lapsi lasteaedadest kuni noori põhikooli lõpuklassideni välja. Alumist vanusepiirangut Tulevikutegijate aruteluala korraldajatele ei ole ning ideede esitamisel võivad igakülgselt abiks olla ka täiskasvanud.

Ideekorjes osalemiseks tuleb täita ankeet, mille leiab allolevalt lingilt:

Programmi pääsenud ideede esitajad saavad festivalilt ka arutelu korraldamise kogemuse. “Ma usun, et arutlemisoskus on väga kasulik tööriist, mida noor saab tulevikus tulemuslikult rakendada ja seda ükskõik, mis valdkonnas. Aga vähemalt sama kasulik on arutelu planeerimise protsess ise,” ütleb Kivimäe, kes rõhutab, et Arvamusfestivali tiim on noortele arutelukorraldajatele igal moel toeks. “Aitame noortel läbi mõelda, mis viisil võiks nende arutelu parima soovitud tulemuseni viia, olgu selleks siis lahenduse otsimine, uute lähenemiste leidmine või õppimine.” Aruteluala füüsilise keskkonna (nt telk, toolid, kujundus jmt) valmistab ette Arvamusfestivali meeskond. 

Arvamusfestival toimub 9.-10. augustil Paides. Lisainfo koos ideekorje ankeediga on leitav festivali koduleheküljel arvamusfestival.ee/ideekorje. Küsimuste tekkimisel võib julgelt ühendust võtta programmijuhi Kristin Kivimäega, kristin.kivimae@arvamusfestival.ee.

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE