UUDISED

Arvamusfestival käis Ameerikat avastamas

Oktoobri lõpus maandus Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist peale ööpäevast reisi Washingtoni lennujaama – seljakotis Arvamusfestivali logo ning eesmärgiks USA MTÜ-de toimimist paremini tundma õppida.

Ameerika Ühendriikidesse sattus Kaspar tänu USA saatkonnale, kes korraldab mittetulundusühingute juhtidele mõeldud IVLP programmi (International Visitor Leadership Program), mille eesmärgiks on tutvustada, kuidas USA MTÜ-d ja organisatsioonid toimivad.

Kokku oli programmis 20 osalejat 20-st erinevast riigist. “Minu üllatuseks olid kaks grupiliiget juba Arvamusfestivalil käinud,” räägib Kaspar oma ootamatust avastusest, mil ta sai teada, et Paides on käinud üks programmis osalenud slovakk ja üks poolakas. 

Iga päev käidi üheskoos kohtumistel, kus erinevad organisatsioonid enda tööd tutvustasid. “Minu jaoks võrdub USA MTÜ maailm filantroopiaga. Ma tahtsin sellest rohkem teada saada, sest ka Arvamusfestival vajab toetajaid,” kirjeldab Kaspar oma programmis osalemise eesmärki. “Me nägime väga kihvte MTÜ-sid. Näiteks käisime ühes noortele suunatud teatrihoones, mis on ehitatud ainult annetusrahadega ning mille toetuseks on kokku annetatud mitu miljonit.” Kaspari sõnul sünnib noorte huviringidest suisa 20 lavastust aastas. Kuigi tegu on suure ettevõtmisega, siis MTÜ põhineb ainult vabatahtlikkusel.  

Vabatahtlikku tööd said programmis osalejad ka ise teha. Seda organisatsioonis nimega Feed My Starving Children, mis saadab toidupakke vaesuses elavatele lastele erinevates riikides. Kaspari sõnul pakkisid nad oma kambaga kokku 147 toidupakki.

Kui toidupakkide komplekteerimine toimus Minneapolise linnas, siis tegelikult jõuti kolme nädala jooksul veel ka paikadesse nagu Washington DC, New York, Albany ja Los Angeles. Kõige eredamad turisti mälestused on Kasparil 22 km pikkusest jalutuskäigust, mis läbiti New Yorgis kõndides. “New York on väga autostunud linn, aga huvitav oli näha sealseid väikeseid projektikesi, millega üritatakse linna rohkem rohelust tuua.”

Programmile tagasi mõeldes ütleb Kaspar, et tegemist oli väga inspireeriva kogemusega. “Kui vaadata seda gruppi inimesi, kes meie programmis osalesid ning seda, mida neist iga üks oma riigis korda saadab, siis mulle tundub, et maailmas on palju lootust.”

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE