UUDISED

2024. aasta tuumiktiim – uuel aastal uue hooga!

Head uut aastat, head Arvamusfestivali sõbrad! 2024. aasta algus tähendab, et augustikuu läheneb välkkiirusel. Niisiis, järgmise festivali ettevalmistus on juba usinasti töös ning aeg on tutvustada tänavust viieliikmelist tuumiktiimi.

Kui 2024. aasta tuumik kahe tähemärgiga kokku võtta, siis see peaks olema lühend “5K”, tähistamaks toredat kokkusattumust, et kõikide tuumiktiimi liikmete nimed algavad K-tähega – Kaspar, Karola, Kaarel, Kristin ja Kristi. Kui 3 K-d on tuumikus juba mitmendat aastat, siis 2 K-d on alles hiljuti liitunud. Seega, uurime uue aasta tuules, miks on Arvamusfestival väljakutse, mida 2024. aastal ette võtta.

KASPAR TAMMIST – Arvamusfestivali eestvedaja

Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar on olnud festivaliga seotud alates päris algusest ehk jooksmas on kaheteistkümnes aasta. “Olen täitnud väga palju erinevaid rolle, olnud näiteks festivaliala ehitustiimis, turvalisuse eest vastutaja, festivali eestvedaja parem käsi jne. Rollide maht ja panustamise intensiivsus on olnud aastati erinev, aga Arvamusfestivalist päriselt lahti  lasknud pole ma kunagi.” 

Festivali eestvedaja rollis on Kaspar tänavu juba viiendat korda, kuid südamelähedase sündmuse organiseerimine pakub väljakutseid siiani. “Mind hoiab siin peamiselt Arvamusfestivali idee ja need inimesed, kellega koos seda ägedat asja enda kodulinnas teeme. Kahtlemata ka väljakutse suurus ning väike hasart – kas ettevõetud muutused ja muudatused on need, mis osalejatele ja teistele seotud osapooltele korda lähevad.” Kaspari sõnul ongi vägev see, et festival on iga aasta muutumises ja arengus, mistõttu eemaldab see elust igasuguse rutiini. 

KAROLA JAANOF – vabatahtlike elu ja olme juht

Vabatahtlike elu ja olme juht Karola on olnud festivali juures alates 2018. aastast. “Töötasin siis Paide linnavalitsuses ja olin esialgu vahelüli linna ja festivali vahel – nii infovahetuse mõttes kui ka ametnike kaasamise osas.” Kohe samal aastal liitus Karola ka festivali tuumikuga ning tegeles peamiselt vabatahtlike toitlustuse ja majutusega. Kuid nagu Arvamusfestivali tiimis ikka, on Karola kaasa aidanud kõigega, mis vajab tegemist. Seejuures teinud ka käed värviseks, et olla abiks ala ülesehitamisel.

Põhjuseid, miks ma nüüdseks kaheksandat aastat tiimis olen, on mitmeid. Esiteks, kindlasti see seltskond ja inimesed. Ma olen selle aja jooksul leidnud endale toredaid sõpru ja tuttavaid, kelleta enam ei saa. Ma naudin ka protsessi, kus iga aasta alustad justkui nullist, aga jõuad alati eesmärgini ning koged taaskord seda tunnet, et saigi tehtud ja jälle paremini kui varem.” Üks olulisi põhjuseid, miks Karola tiimis jätkab, on ka see, et ta usub Arvamusfestivali vajalikkusesse tervikuna. “Ma näen Arvamusfestivali olulisust Paidele ning soovin selle toimumisse panustada.” 

KAAREL VENE – ala ja atmosfääri juht

Ala ja atmosfääri juht Kaarel Vene tähistab sel aastal festivaliga oma kümnendat tööjuubelit. “Alustasin 2015. aastal Tere-tiimi vabatahtlikuna ning läbi aastate olen festivaliga koos üles kasvanud. Üsna loogilise sammuna tundus kaks aastat tagasi öelda festivali eestvedajale Kasparile „jah“, et alustada uut teekonda ala ja atmosfääri valdkonnajuhina.”

Kaarli arvates peaks iga Paide inimese südameasjaks olema see, et Arvamusfestivali külastajad kogeksid suurt külalislahkust ning saaksid osa parimast võimalikust eluolust. “Festival on Paidest. Mina olen põline paidekas. Need kaks asja on omavahel seotud kui sukk ja saabas või kuvalda ja suunaviit,” kirjeldab Kaarel kohalike osalust – kes aitab Arvamusfestivali ajal kodumajutusega ning kes kultuuriprogrammiga. “Mina valisin selleks panuse otse festivali südames, meeskonnas.”

KRISTIN KIVIMÄE – programmijuht

Uus programmijuht Kristin toimetab lisaks Arvamusfestivalile igapäevaselt ka tehisintellekti ja masinõppe projektide kallal. Festivali tuumikus on ta esimest aastat, kuid tiimiga liitus ta juba mullu, mil oli vabatahtlik arutelualade koordinaator. “Eelmise aasta kogemus on kindlasti ka oluliseks motivaatoriks, miks ma tänavusel festivalil programmijuhi rollis oma panuse anda tahan.”

Kristin on olnud Arvamusfestivali fänn alates esimesest festivalikülastusest. “Arvamusfestival on hea arutelukultuuri eestvedaja. Ma usun, et siit saab igaüks oma töökeskkonda ja ettevõttesse kaasa võtta paremaid praktikaid ja uusi arutlemise formaate. Konstruktiivsed ja sisukad arutelud on minu silmis kindlasti need, mis aitavad absoluutselt igas valdkonnas eri vaatenurki avada ja paremaid tulemusi saavutada.”

KRISTI TIRMASTE – turundus- ja kommunikatsioonijuht

Tuumiku teiseks uueks liikmeks on turundus- ja kommunikatsioonijuht Kristi Tirmaste. “Minu  jõudmine Arvamusfestivali tiimi juhtus tegelikult tänu sellele, et tegutsen erinevatel projektidel toimetajana. Möödunud festivalil lõin kaasa parlamendierakondade esimeeste debati sisuloome juures. Aga kui oled kord juba Arvamusfestivalil oma panuse andnud, siis edaspidi tahaks veel suuremat ampsu.”

“Kuna ühiskonnas toimuv läheb mulle suuresti korda, siis Arvamusfestivali olemus pakub mulle omajagu vaimustust – ei ole paremat paika, kus anda oma panus sellesse, et homne oleks parem kui eilne.”

Fotod: Alar Truu

Vabatahtlikuna festivalil

Tule tiimi!

“Nende inimestega koos tegin ma ükskord Arvamusfestivali!” on lause, mida sajad inimesed saavad Arvamusfestivali pildigaleriid vaadates rahulolu ning uhkusega öelda, sest Arvamusfestival saab teoks just tänu vabatahtlike tööle.

ANNA ENDAST MÄRKU

Ole osa Arvamusfestivalist - iga päev!

Arvamusfestivali meened

Kvaliteetne, korduvkasutatav ja keskkonnasõbralik Eesti disain Arvamusfestivali sümboolikaga.
Osta

Tule toetajaks!

Sul on võimalus aidata arendada Eesti arvamuskultuuri, toetades festivali korraldamist ühekordse või võimalusel ka püsiannetusega.
ANNETA FESTIVALILE